Nye 3d-teknikker til metalprint og plastprint

Flere end 80 teknikere, ingeniører og andre fagfolk fra forskellige brancher i Danmark var for nylig samlet hos NEXTTECH’s for at hente ny viden, se de nye Metal X printer og DLP-printer demonstreret i praksis og netværke med andre fagfolk i branchen.

Stor interesse hos deltagerne for de nye 3d-teknikker hos NEXTTECH i Kolding.


Hurtig, simpel og kosteffektiv med Metal X

Fremstilling af metalemner i 3d-print er sjældent inden for rækkevidde for de mindre og mellemstore virksomheder, da det er en relativ kostbar fremstillingsform. Den nye Metal X printer, som er den første af sin slags i Norden, er baseret på den noget billigere ADAM teknik – Atomic Diffusion Additive Manufacturing, og er derfor en mere oplagt mulighed.

Printprocessen adskiller sig ved at der printes med metaltråd tilsat voks og plastik. Voksen fjernes ved at printemnet vaskes inden det sintres. I sintreprocessen brændes plastikken væk, og metallet smelter sammen.

-ADAM-teknikken udmærker sig ved at være en noget hurtigere, mere simpel og billigere proces sammenlignet med andre metalprintere, og det er specielt interessant for de mindre og mellemstore virksomheder, forklarer Karsten Friis Hansen, direktør i NEXTTECH, som er et professionelt og uvildigt videnscenter inden for 3d print teknologi.
Den nye Metal X-printer er netop lanceret på det danske marked.

Fra 3 uger til 3 timer med DLP

Den nye DLP-printer (Digital Light Processing) er en væskebaseret printer, som er meget hurtig, præcis og til en overkommelig pris. Figure 4 DLP-printer er den første skalerbare, fuldt integrerede 3D-printplatform, hvor gemmemløbstiden er forbedret op til 15 gange, og omkostningerne reduceret med ca. 20%. Printemnerne kan fremstilles ultrahurtigt, og den er derfor rigtig interessant for mange fremstillingsvirksomheder.

-Hastigheden på den nye DLP printer fra 3D Systems er meget stor, på bare 1 time har vi printet 12 plast emner, emnerne måler ca. 80x30x12 mm. og emnerne er så detaljeret at man kan se overfladestrukturen (se nedenstående). Til denne printer er der mulighed for at printe med forskellige resiner bl.a. en fleksibel resin som kan være interessant til mange applikationer, uddyber Karsten Friis Hansen.

Med den nye DLP-teknik kan emnerne printes med en meget detaljeret overfladestruktur.
Den nye DLP-printer er tilgængelig på det danske marked.

Stor interesse blandt virksomhederne

Sanovo Technology Group, der er en international virksomhed inden for æghåndterings- og forarbejdningsudstyr med base i Odense, benytter ofte 3d-printede emner til deres prototypetest.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: