Roadshow med fokus på metal

Markforged Metal X. Foto: Markforged


Roadshowet, der finder sted den 19.-21. marts i Stockholm, Jönköping og Göteborg, vil fokusere på mulighederne for 3d-printning i metal.

-Vi ser en meget spændende udvikling inden for 3d-printning af metal, især med de nye kablede systemer, som Metal X udviklet af MarkForged, siger 3DVerkstans administrerende direktør Daniel Ljungstig og fortsætter;

Foto: Magnus Sandberg


-Allerede i dag er der både 17-4 rustfrit- og H-13 værktøjsstål, og mange andre legeringer er på vej, herunder 316 l, Inconel 625, Ti-6Al-4VB og kobber. Ud over de lave investeringsomkostninger sammenlignet med traditionelle laser-baseret systemer, er en anden fordel også den enkle betjening, der eliminerer flygtigt metalpulver i arbejdsmiljøet, når alt er fanget i trådform. Og du kan ændre materiale lige så let som i en traditionel FDM-printer.

På et indlæg af ca. en times varighed præsenterer producenten MarkForged metalprinteren Metal X og fortæller om de forskellige anvendelsesområder, hvor teknologien kan anvendes i dag. Derefter vil deltagerne have mulighed for at se nærmere på printeren og stille spørgsmål.

Seminaret er gratis og åbne for fagfolk.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: