Roadshow med fokus på metal

Markforged Metal X. Foto: Markforged


Roadshowet, der finder sted den 19.-21. marts i Stockholm, Jönköping og Göteborg, vil fokusere på mulighederne for 3d-printning i metal.

-Vi ser en meget spændende udvikling inden for 3d-printning af metal, især med de nye kablede systemer, som Metal X udviklet af MarkForged, siger 3DVerkstans administrerende direktør Daniel Ljungstig og fortsætter;

Foto: Magnus Sandberg


-Allerede i dag er der både 17-4 rustfrit- og H-13 værktøjsstål, og mange andre legeringer er på vej, herunder 316 l, Inconel 625, Ti-6Al-4VB og kobber. Ud over de lave investeringsomkostninger sammenlignet med traditionelle laser-baseret systemer, er en anden fordel også den enkle betjening, der eliminerer flygtigt metalpulver i arbejdsmiljøet, når alt er fanget i trådform. Og du kan ændre materiale lige så let som i en traditionel FDM-printer.

På et indlæg af ca. en times varighed præsenterer producenten MarkForged metalprinteren Metal X og fortæller om de forskellige anvendelsesområder, hvor teknologien kan anvendes i dag. Derefter vil deltagerne have mulighed for at se nærmere på printeren og stille spørgsmål.

Seminaret er gratis og åbne for fagfolk.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: