Stor interesse for 3D Print på de videregående skoler

Auditoriet er fuldt på Bryne VGS.


På allerede fem gymnasier i Rogaland, bruger de 3d-printning i undervisningen og særligt inden for linjen TIP (Teknik og industriel produktion). Lærere og IT-medarbejdere fra de regionale gymnasier i Rogaland var for nyligt samlet på Bryne VGS, for at lære mere om og udveksle erfaring med 3d-printerteknologi.

Udviklingen viser, at der løbende bliver fundet nye anvendelsesområder til 3d-printning inden for en lang række sektorer. Det er derfor vigtigt, at skolesektoren uddanner nuværende og fremtidige medarbejdere til at forstå brugen af og potentialet i kommerciel brug af 3d-printerteknologi.

Se mod Rogaland

Rogaland er en region med en række teknologiske bedrifter og er derfor en naturlig 3d-ambassadør for de gymnasiale uddannelser. På 3d-print fagdagen hørte deltagerne om erfaringer fra Bryne VGS (Bryne Videregående skole), som allerede har 10 3d-printere til elevernes disposition. Repræsentanter fra YSoft informerede om praktisk brug og udviklingen inden for 3d-print, og derudover præsenterede de også en web-portal, der indeholder alt det faglige materiale, og som er tilgængelig for alle skoler.

Følg mig – print tilgængelig

YSoft og Konica Minolta har udviklet en 3d-printløsning, der er specielt tilpasset til elever, studerende og storbrugs-miljøer. Den inkluderer driftssikkerhed – en ”følg mig print” der låser print mod afsender og varetager sikkerheden under brugen af 3d-printeren. Derudover er der udviklet en web-portal med undervisningsmateriale, som vil blive et vigtigt værktøj for både lærere og elever.

-Vi oplever, at arrangementet har været populært, at mange ønsker mere information, og flere 3d-printløsninger vil nok snart blive installeret på gymnasierne i fremtiden, udtaler Morten Hegge, som er produktionschef i Konica Minolta.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: