Stor interesse for 3D Print på de videregående skoler

Auditoriet er fuldt på Bryne VGS.


På allerede fem gymnasier i Rogaland, bruger de 3d-printning i undervisningen og særligt inden for linjen TIP (Teknik og industriel produktion). Lærere og IT-medarbejdere fra de regionale gymnasier i Rogaland var for nyligt samlet på Bryne VGS, for at lære mere om og udveksle erfaring med 3d-printerteknologi.

Udviklingen viser, at der løbende bliver fundet nye anvendelsesområder til 3d-printning inden for en lang række sektorer. Det er derfor vigtigt, at skolesektoren uddanner nuværende og fremtidige medarbejdere til at forstå brugen af og potentialet i kommerciel brug af 3d-printerteknologi.

Se mod Rogaland

Rogaland er en region med en række teknologiske bedrifter og er derfor en naturlig 3d-ambassadør for de gymnasiale uddannelser. På 3d-print fagdagen hørte deltagerne om erfaringer fra Bryne VGS (Bryne Videregående skole), som allerede har 10 3d-printere til elevernes disposition. Repræsentanter fra YSoft informerede om praktisk brug og udviklingen inden for 3d-print, og derudover præsenterede de også en web-portal, der indeholder alt det faglige materiale, og som er tilgængelig for alle skoler.

Følg mig – print tilgængelig

YSoft og Konica Minolta har udviklet en 3d-printløsning, der er specielt tilpasset til elever, studerende og storbrugs-miljøer. Den inkluderer driftssikkerhed – en ”følg mig print” der låser print mod afsender og varetager sikkerheden under brugen af 3d-printeren. Derudover er der udviklet en web-portal med undervisningsmateriale, som vil blive et vigtigt værktøj for både lærere og elever.

-Vi oplever, at arrangementet har været populært, at mange ønsker mere information, og flere 3d-printløsninger vil nok snart blive installeret på gymnasierne i fremtiden, udtaler Morten Hegge, som er produktionschef i Konica Minolta.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: