Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

Rapporten udgives årligt af Wohlers Associates.


Wohlers report om 3d-printerbranchen, der udgives hvert år, indeholder bl.a. statistik over, hvordan materialeforbruget i branchen har udviklet sig. Rapporten viser at i løbet af en femårig periode, er branchen vokset med 40 procent hvert år, og at materialesegmentet satte rekord i 2018, og viste at indtægterne fra metaller var øget med hele 41.5 procent.

Ifølge rapporten viser dette en høj aktivitet blandt materialeleverandører, hvilket er et bevis på en øget anvendelse af AM til produktionsapplikationer.


Industrisystemerne øges

Wohlers Associates kan rapportere om øget salg og vækst hos 177 producenter af industrielle 3d-printersystemer, og som er næsten en tredjedel mere end hvad 135 systemproducenter rapporterede for bare et år siden. Men når de dyrere industrisystemer øges, mindskes de billigere skrivebordssystemer.

Flyindustrien er en af de brancher, som rapporten sætter fokus på. Her har Wohlers Associates identificeret følgende trendområder: udvikling af viden, cybersikkerhed, automatisering i efterbehandlingen, materialeudvikling, partnerskab og industristandarder.

Andre områder som rapporten behandler er bl.a. fordelene og udfordringerne, som 3d-printerbranchen står overfor, en liste over 107 investeringer som planlægges gennemført (og som omfatter 1,3 milliarder dollars), produktion og prissætning samt brug af metalpulver, ekspertrapporter fra 32 lande og tabeller over systemer, tredjepartsmaterialer, programvareværktøj og nye udviklinger.

Materialet til årets rapport er indhentet fra 127 servicebureauer, 71 producenter af 3d-printersystemer og 30 producenter af 3d-printere i bordmodelsegmentet.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: