Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den nye BOD2-printer bliver leveret til det Saudi Arabiske firma ultimo maj 2019. Printeren skal indfri landets mål om at bygge 1.5 millioner huse i løbet af de næste 10 år. BOD2 printeren er en opgraderet og forbedret version af BOD-printeren, der blev brugt til at 3d-printe den første bygning i Europa.

Det første konstruerede projekt COBOD udførte var et 50 kvadratmeter 3d-printet kontor i København tilbage i september 2017.


”Vi er meget stolte over at modtage denne ordre fra Saudi Arabien, der igen bekræfter, at vores anden generation BOD2 3d-printer er – second to none. BOD2 er den hurtigste 3d-konstruktions printer i verden, og med dens modulære egenskaber var det muligt at opfylde Elite for Construction and Development’s ønsker om at kunne levere printeren i den helt rigtige størrelse”, forklarer Henrik Lund Nielsen, som er CEO for COBOD International.

Den nye 3d-konstruktionsprinter kan bygge strukturer med en bredde på 12 meter, en længde på 27 meter samt en højde på 9 meter. Den kan også bygge tre etagers huse med etager på op til 300 kvadratmeter.

Beton-printeren er, ifølge COMOD en af de største af sin slags i verden, og den er tilgængelig i tre (0-9 skrives gerne med bokstaver…) forskellige formater. Disse egenskaber gør det muligt at gennemføre byggeprojekter, der var utænkelige tidligere.


Saudi Arabien kan forvente at modtage den nye 3d-konstruktionsprinter i ultimo maj, hvilket bliver den første i landet. Sammen med Dubai har landet et mål om, at 25 % af bygningerne i landet skal være bygget med 3d-teknologi.

“Med denne printer vil Saudi Arabien positionere sig selv som en leder, ikke bare af 3d-printning til private kunder, men også mellemstore kontorer og offentlige bygninger såsom skoler, museer, osv.”, konkluderer Henrik Lund Nielsen.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: