Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den nye BOD2-printer bliver leveret til det Saudi Arabiske firma ultimo maj 2019. Printeren skal indfri landets mål om at bygge 1.5 millioner huse i løbet af de næste 10 år. BOD2 printeren er en opgraderet og forbedret version af BOD-printeren, der blev brugt til at 3d-printe den første bygning i Europa.

Det første konstruerede projekt COBOD udførte var et 50 kvadratmeter 3d-printet kontor i København tilbage i september 2017.


”Vi er meget stolte over at modtage denne ordre fra Saudi Arabien, der igen bekræfter, at vores anden generation BOD2 3d-printer er – second to none. BOD2 er den hurtigste 3d-konstruktions printer i verden, og med dens modulære egenskaber var det muligt at opfylde Elite for Construction and Development’s ønsker om at kunne levere printeren i den helt rigtige størrelse”, forklarer Henrik Lund Nielsen, som er CEO for COBOD International.

Den nye 3d-konstruktionsprinter kan bygge strukturer med en bredde på 12 meter, en længde på 27 meter samt en højde på 9 meter. Den kan også bygge tre etagers huse med etager på op til 300 kvadratmeter.

Beton-printeren er, ifølge COMOD en af de største af sin slags i verden, og den er tilgængelig i tre (0-9 skrives gerne med bokstaver…) forskellige formater. Disse egenskaber gør det muligt at gennemføre byggeprojekter, der var utænkelige tidligere.


Saudi Arabien kan forvente at modtage den nye 3d-konstruktionsprinter i ultimo maj, hvilket bliver den første i landet. Sammen med Dubai har landet et mål om, at 25 % af bygningerne i landet skal være bygget med 3d-teknologi.

“Med denne printer vil Saudi Arabien positionere sig selv som en leder, ikke bare af 3d-printning til private kunder, men også mellemstore kontorer og offentlige bygninger såsom skoler, museer, osv.”, konkluderer Henrik Lund Nielsen.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: