Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Virksomheder, der anvender 3D-printing, overhaler nu deres konkurrenter, siger Jesper Damvig (til venstre), som er ejer af 3d-printervirksomheden Damvig.

Prototypefremstilling med 3d-printning har været en del af det danske marked, siden teknologien blev tilgængelig. 3d-printede dele rettet mod slutbrugere er derimod et område, der kun lige er begyndt at omfavne teknologien.

Den oprindelige teknologi for lasersintring til industriel 3d-printning anvendes stadig i dag 20 år senere, men den er forbedret i stor grad. Der er tale om større produktionshastighed, -pålidelighed og -kvalitet, når det handler om nutidens 3d-print baseret på Additive Manufacturing (AM).

– I Danmark kan vi se øget efterspørgsel på forbrugermarkedet, som vokser hurtigere end segmentet for ren industriel anvendelse. Medicinske enheder er et eksempel. Produktion i små mængder af dele inden for dette område vokser omkring 20-30 procent om året, siger Jesper Damvig, grundlægger af og COO hos Damvig.

Bæredygtig teknologi

AM og 3d-printsystemerne sætter Damvig i stand til at hjælpe deres kunder med at forbedre produktionseffektiviteten og -kvaliteten. I øjeblikket anvender Damvig seks EOS-systemer til produktion.

– Vi har et EOS-system fra 2000, som vi stadig bruger i dag, og det fungerer stadig optimalt. EOS fører tilsyn med alle vores maskiner, og servicerer dem to gange årligt, hvilket sikrer, at maskinerne lever op til den kvalitet, vi efterspørger. Det forhindrer ligeledes systemnedbrud, og hvis der skulle opstå et problem, hjælper de os omgående, forklarer Jesper Damvig.

Kan anvendes af alle brancher

På forbrugermarkedet er der et stigende antal virksomheder, der er begyndt at teste 3d-print, og fordelene er på ingen måde begrænset til bestemte brancher. Virksomheder, der f.eks. producerer medicinske hjælpemidler såsom briller, behandlingsdele og høreapparater, anvender i følge EOS teknologien i høj grad.

– Der er så mange brancher, der kan drage fordel af 3D-printing – flere end vi kan forestille os. Hvis du overvejer at starte med at bruge 3D-printing, skal du begynde med at undersøge, hvilke dele der passer til teknologien. Du kan så begynde med at købe dele fra en servicevirksomhed, og i sidste ende anskaffe dine egne systemer til produktion. Hvis du vil slå din konkurrent, er det en god måde at starte, uddyber Christer Bengtsson, Regional Manager Nordics & Balticum hos EOS og fortsætter:

– Hvis flere brancher får en bedre forståelse af fordelene ved teknologien, især hvad angår innovation, kan de begynde at konkurrere på et meget højere plan. Ikke kun i Danmark, men også i Europa og på verdensplan.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: