Ikea gør det lettere med 3d-print


Det er ikke første gang, at møbelkæmpen Ikea har været i kontakt med 3d-printteknikken. Nu er virksomheden gået sammen med to israelske aktører for at lave smarte tilbehør, der kan forenkle brugen af Ikeas møbler til personer med funktionsnedsættelse.

Penselholder. Foto via ThisAbles.


Sammen med organisationen Milbat NGO og Access Israel, to virksomheder der begge har specialiseret sig i løsninger til personer med funktionsnedsættelse, har Ikea udviklet produktserien ThisAbles. I alt drejer det sig om 13 produkter.

– Det var vigtigt for os at skabe maksimal tilgang til alle dele af projektet – lige fra projektets hjemmeside, der er tilpasset personer med funktionsnedsættelse, til selve produkterne. Nogle af produkterne kan også 3d-printes direkte, da de er baseret på modeller som vi har gjort tilgængelige for alle, skriver Ikea om projektet på hjemmesiden for ThisAbles.

Muligt at 3d-printe produkterne selv

Eksempler på Ikeas 3d-printede produkter er blandt andet håndtag til omklædningsrum, glasholdere til sengekant, penselholdere og meget mere. Ikea forhandler allerede produkterne i deres stormagasin i Israel, og CAD-filerne til at printe produkterne kan downloades fra ThisAbles hjemmeside.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: