Protech præsenterer metal 3D-printere fra Xact Metal

Protech leverer nu 3d-printere fra Xact og har dermed udvidet produktpaletten. De nye printere anvender Metal PBF (Metal Power Bed Fusion) teknologi, hvilket også ofte kaldes for SLM (Selective Laser Melting) eller DMLS (Direct Metal Laser Sintering). Denne teknologi er uden sammenligning den mest almindelige indenfor metal 3D-print.

– Ved at kombinere banebrydende teknologi og en smart modulopbygning, er det lykkes Xact Metal at udvikle 3D-printere til metal, som kræver betydeligt lavere investering end andre metal PBF 3D-printere. Dette gør at vi i Protech nu kan tilbyde en metal 3D-printer for omkring 750.000 DKK. Jeg tror at denne pris gør det muligt for mange virksomheder og universiteter at investere i en metal 3D-printer, forklarer Thomas Tønnesen, Country Manager i Protech Danmark.

Xact Metal for høj præcision og bredt materialeudvalg

På nuværende tidspunkt findes der tre maskiner fra Xact Metal – XM200C, XM200S, XM300C, som alle kan printe med høj præcision og et bredt materialevalg. De leveres med parametre for rustfrit stål Super Alloys (Inconel 718 og 625, Cobalt Chrome F75, Hastelloy® X), værktøjsstål og bronze. Derudover er 3d-printerne åbne for andre materialer, og brugeren kan selv eksperimentere.

Lagtykkelsen kan varieres mellem 0,02 og 0,1mm, og med et laserpunkt helt ned til 0,02mm er der mulighed for at bygge metalemner med høj præcision og detaljeringsgrad.

Protech forventer at starte levering af de to Xact Metal 3D-printere XM200C og XM200S til det nordiske marked i løbet af august/september 2019, hvorimod XM300C først kommer på markedet i 2020.

Læs mere her

Tags: , ,
Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: