Protolabs lancerer tjeneste til 3d-printede kobberdele

Eksempel på kobberdel. Foto via Protolabs


Selskabet vil 3d-printe kobberdelene af materialet CUNi2SiCR, som er en kobberlegering med højt kobberniveau, med produktionsmetoden Direct Metal Laser Sintering (DMLS), hvilket kombinerer fordelene ved kobber med 3d-printingens muligheder til at producere mere komplekse geometrier, end hvad subtraktive metoder formår.

Andrea Landoni, produktchef for Protolabs kommenterer: –Denne udvikling betyder, at ingeniører nu kan levere kobberdele til markedet hurtigere og mere omkostningseffektivt. Det åbner også op for nye designmuligheder, eftersom AM giver dig mulighed for at udvikle geometrier, der ikke er mulige med andre metoder, så som bearbejdelse med CNC-metoder. For eksempel kan indre kanaler (i objektet) komplicere dette.

En anden kobberdel. Foto via Protolabs.

Rent kobber har fordelagtige materialegenskaber som formbarhed og høj termisk og elektrisk ledningsevne. På grund af metallets konduktivitet har kobber imidlertid vist sig at være et vanskeligt materiale at anvende med AM, da det reflekterer varmen som påføres af en laserstråle. På trods af dette er alternative metoder blevet udviklet ved hjælp af elektronstrålesmelting (EBM), Optomecs patenterede Aerosol Jet-teknologi og TRUMPFs TruPrint Laser Metal Fusion (LMF) – til 3d-printede kobberkomponenter.

Selv om 3d-printning er udviklet til at imødekomme materialet, er det ifølge Protolabs sådan, at «du skal lede længe for at finde en leverandør» til 3d-printede kobberdele. CNC-bearbejdning har hidtil været det foretrukne alternativ til at designe og producere kobberdele hurtigt på en stor skala. Protolabs har tidligere produceret kobberdele ved hjælp af CNC-maskinering samt sprøjtestøbning.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: